Tuloksellisuusdialogi goes Youtube

Ei ole Mauno Ahosen voittanutta, mutta yritimme silti lähteä haastamaan myös itseämme kuvaamalla lyhyen videon kansainvälisen yhteistyön hedelmistä.

Valmiita vastauksia tämä video ei vielä tarjoa, mutta koskapa tiede olisi valmis.

Jotain pohdittavaa tästä kuitenkin tarttuu hihaan, varsinkin jos et ole ennen juuri miettinyt, miten teidän organisaatiossanne tuloksellisuutta johdetaan.

Matkalla kohti omaa parempaa ymmärrystä tuloksellisuusdialogin roolista ja mahdollisuuksista keskustelimme asiasta kansainvälisen vieraamme kanssa. Ohessa tarjoilemme blogin lukijoille pienen palan päivän moniulotteisesta dialogista.

Oheisessa vajaan kolmen minuutin videossa TUJU -hankkeen johtajan Harri Laihosen haastateltavana on professori Giovanni Schiuma University of Basilicatasta Italiasta.

Professori Schiuma vieraili Tampereella maaliskuun lopussa. Schiuman asiantuntemusalueita ovat aineettoman pääoman ja suorituskyvyn johtaminen. Näiden lisäksi hän on viime vuosina perehtynyt taidelähtöisten menetelmien soveltamiseen liiketoiminnassa ja sen johtamisessa. Schiuma on usean tiedelehden päätoimittaja ja arvostettu kansainvälinen puhuja. Hän on myös kansainvälisen IFKAD konferenssin perustajajäsen ja isähahmo. Professori Schiuma on myös Tampereen teknillisen yliopiston dosentti.

Pitkästä yhteistyöstä ja lukuisista yhteisistä keskusteluista, tutkimusprojekteista ja kirjoitusprosesseita huolimatta yhteisen kielen ja näkökulman löytyminen ei ole itsestään selvää.

Tuloksellisuusdialogin ytimessä on erilaisten näkökulmien välinen keskustelu ja toisilta oppiminen. Samalla tavalla kuin esimerkiksi kunnan tuloksellisuudesta keskusteltaessa myös tuloksellisuusdialogista itsestään keskusteltaessa eri ihmisillä on erilaisia tulkintoja ja näkemyksiä.

Dialogin rikkaus on juuri tässä – erilaisten näkemysten ja osaamisten arvostamisessa ja yhteen tuomisessa. Näin myös akateemisessa yhteistyössä – tutkimusalojen välillä ja niiden yli.

Kyse on tietoisuuden lisäämisestä sekä tulkintojen ja merkitysten luomisesta vuorovaikutuksessa – kollektiivisesta oppimisprosessista.

Schiuman näkemyksen mukaan tuloksellisuusdialogi tuo suorituskyvyn johtamisen keskusteluun inhimillisen näkökulman. Kyse ei ole yksinomaan rationaalisesta lähestymistavasta. Schiuma korostaa ihmisen käyttäytymisen ymmärtämistä. Tämä tuo väistämättä keskusteluun myös tunteet – niin tuloksellisuuden määrittelemisessä kuin toimenpiteiden valinnassa.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s